Zonnepanelen

Zonnepanelen

Met zonnepanelen profiteer je van zelf opgewekte energie en kan je maandelijks flink besparen op de stroomkosten. Naast het financiële voordeel verhoogt zonnepanelen ook het energielabel van de woning. Er zijn heel veel verschillende type panelen, maar welke geven het beste rendement op jouw dak?

Rendement zonnepanelen

Het rendement verschilt per type panelen en de situatie van de woning, denk hierbij aan de hellingshoek, oppervlakte en de locatie. Wij komen daarom graag bij je langs om de situatie goed te kunnen beoordelen. Tijdens het bezoek zullen wij je adviseren over de best mogelijke oplossing. Indien gewenst kunnen wij vervolgens een vrijblijvende offerte opstellen.

Terugvragen BTW

Als je zonnepanelen aanschaft kan je de BTW van zowel de zonnepanelen als de installatie terug vragen van de belastingdienst. Het gehele teruggaaf traject kan worden verzorgd door btwteruggaafstation.nl. Klanten van IQ-Duurzaam kunnen hier zonder extra kosten gebruik van maken.

Soorten omvormers

De omvormers zijn een zeer belangrijk deel bij elke zonnepanelen installatie. Ze zorgen er voor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom en dat de panelen zo optimaal mogelijk presteren, daarnaast meet de omvormer voortdurend de opbrengst en maakt deze inzichtelijk via het display of een app op de telefoon of tablet. Er zijn verschillende type omvormers, IQ-duurzaam beoordeeld elk dak afzonderlijk en zorgt voor de meest geschikte omvormer.

String omvormer

Bij een string-omvormer worden alle panelen aan elkaar gekoppeld en vervolgens op een centrale omvormer aangesloten. Deze installatie wordt het meest toegepast bij situaties waarbij alle panelen dezelfde richting opstaan en allemaal ongeveer even veel zonlicht ontvangen.

Micro omvormers

Bij micro-omvormers heeft elk individueel paneel zijn eigen omvormer. De panelen worden direct aangesloten op wisselstroom. Bij micro-omvormers is het dus mogelijk om per paneel de opbrengst te meten. Dit systeem wordt vaak gebruikt bij kleinere installaties of wanneer de panelen uit elkaar liggen, waardoor ze niet evenveel zonlicht ontvangen.

SolarEdge

SolarEdge is een Israëlische fabrikant die een combinatie heeft gecreëerd van de string en micro omvormers. Bij SolarEdge heeft elke paneel zijn eigen zogeheten ‘power optimizer’. Deze optimizers worden vervolgens weer gekoppeld aan een centrale omvormer die de gelijkstroom omzet in wisselstroom. SolarEdge wordt vaak bij grotere installaties toegepast, waarbij de panelen uit elkaar liggen en niet evenveel zonlicht krijgen.

Gerealiseerde projecten

Haren

Drouwen

Veendam

Zuidbroek

Bedum

Previous

Next

Contact of offerte aanvragen

Heb je vragen omtrent zonnepanelen of wil je graag weten welke zonnepanelen het meeste rendement geven op jouw dak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06-37313878 of via onderstaand contactformulier.

Erkenningen

IQ-Duurzaam is een KvINL gecertificeerd kwaliteitsbedrijf. Wij beschikken onder andere over de volgende certificaten.

  1. OTIB / ISSO Certificaat zonne-energiesystemen – ontwerp zonnestroomsystemen en;
  2. OTIB / ISSO Certificaat zonne-energiesystemen – installeren zonnestroomsystemen en;
  3. OTIB / ISSO Certificaat zonne-energiesystemen – bouwkundige montage zonne-energiesystemen